Op 11 december 1983 begon Open Jeugdwerk ‘De Wegwijzer’ activiteiten te organiseren. Dit vanuit de behoefte om jongeren van 14 jaar en ouder een alternatief aan te bieden voor uitgaan/stappen. In het begin waren er 1 keer per maand  activiteiten. In de loop van de jaren zijn we uitgegroeid tot een ‘volwassen’ jeugdwerk met activiteiten voor jongeren van 14+ en 18+.

We organiseren elke 2 weken op zaterdagavond een 14+ activiteit vanaf september tot en met juli. Eén keer per maand organiseren we in dezelfde periode een 18+ activiteit. Onze activiteiten organiseren we vanuit ons honk in Kerkwijk. Hier verzamelen we en starten we de avonden. Vanuit deze gezellige uitvalsbasis zijn we vertrouwde omgeving waar vriendschappen ontstaan.

De Wegwijzer gaat uit van de lokale kerk maar iedereen uit de Bommelerwaard én daarbuiten is bij ons welkom om een gezellige zaterdagvond te beleven.

 

Het OJW

‘De Wegwijzer’ gaat uit van de Hervormde gemeenten van Bruchem & Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert. We zijn gericht op alle jongeren in én buiten de Bommelerwaard. Bij alle avonden/activiteiten zal het Woord van God richtsnoer zijn en centraal staan Praktische invulling van deze grondslag is elke avond te vinden in:
– opening en afsluiting met gebed;
– korte overdenking vanuit de bijbel
Praktische invulling van deze grondslag is in ons programma te vinden in de vorm van:
– thema-avonden
– Bijbelstudie
– christelijke sprekers

Ons Open Jeugdwerk wil voor jongeren van 14 jaar en ouder activiteiten organiseren (meestal op de zaterdag avond).  Dit met als doel een ‘Wegwijzer’ te zijn voor deze jongeren naar God. Activiteiten waar jongeren elkaar in een goede en gezellige sfeer kunnen ontmoeten.
Hoewel Open Jeugdwerk ‘De Wegwijzer’ heel duidelijk een eigen identiteit heeft staat zij open voor ALLE jongeren die zich aangesproken voelen tot en thuis voelen bij ons jeugdwerk. Open betekent dan ook respect hebben voor gedachten, opvattingen of standpunten van de ander.

De Wegwijzer’ organiseert de volgende soort activiteiten:
– Thema avonden over actueel onderwerp,
– Barbecue- of gourmetavond,
– Dropping,
– Bijbelstudie-avonden,
– Gala avonden
– Sportieve avonden in de vorm van sportavond, zwemmen, bowlen, klimmen e.d.

De 14+ avonden worden 1 maal per 2 weken georganiseerd. De bezoekers van deze avonden (30-40 personen) hebben de leeftijd van ± 14-19 jaar.
De 18+ avonden worden 1 maal per 4 weken georganiseerd. De bezoekers van deze avonden (10-25 personen) hebben de leeftijd van ± 18-27 jaar. Deze activiteiten zijn duidelijk toegespitst op een volwassener publiek en hierbij worden dan ook geregeld pittige onderwerpen aan de orde gesteld en er worden volwassenere activiteiten georganiseerd voor deze doelgroep.

Onze adressen

‘De Wegwijzer’ maakt gebruik van twee accommodaties:

1. Verenigingsgebouw ‘Pro Rege’ (ons vaste honk)
aan de Aalderwijksestraat 14 te Kerkwijk, telefoonnummer (0418) 642242.
2. Kerkelijk centrum ‘Eben Haëzer’
aan de Kosterijstraat 2 te Bruchem, telefoonnummer (0418) 642871